Bauke Bakker & The Soul Cages: A Tribute to Sting & The Police

Foto: Willem Peter Homan – klik voor een grotere versie

Bauke Bakker & The Soul Cages: A Tribute to Sting & The Police

The Soul Cages is de band rondom drummer/zanger Bauke Bakker (bekend van Her Majesty) en brengt komend seizoen een eerste klas eerbetoon aan de muziek van Sting en The Police. Bauke Bakker staat bekend als de beste zingende drummer én de beste drummende zanger van Nederland. Een waar dubbeltalent.

Wat kun je verwachten? Er gaat wat verteld worden, maar er wordt vooral heel veel muziek gemaakt: Message In A Bottle, Roxanne, So Lonely, When We Dance, If I Ever Lose My Faith In You. Kortom, een uitgelezen combinatie van de eigenwijze reggae/rock nummers van The Police en de indrukwekkende sferische liedjes van Sting.

Bauke is een waar podiumbeest; zijn energie en overgave pakken je direct en laten je niet meer los. Hij laat horen hoe hij als drummer beïnvloed is door de onnavolgbare stijl van Stewart Copeland, maar ook hoe hij als zanger is gegrepen door Sting’s unieke stemgeluid. Bauke benadert de sound van Sting op een fenomenale manier. Als je je ogen dicht doet zou je je zo maar kunnen vergissen…

The Soul Cages bestaat naast Bauke Bakker uit: toetsenist Micha Wink, gitarist Ruud van Halder en bassist Sebastiaan van Olst.

De Gelderlander over A Tribute to Sting & The Police:
‘Bauke Bakker is fantastisch. Wie de geweldige zang van Sting en het razendknappe drumwerk van Stewart Copeland combineert in één persoon is een fenomeen.’

Zang en drums: Bauke Bakker
Toetsen en zang: Micha Wink
Gitaar en zang: Ruud van Halder
Bas en zang: Sebastiaan van Olst

Voor meer informatie en speeldata, klik hier