Helge: Still

Foto: Dave Menkehorst – klik voor een grotere versie

 

Na de succesvolle tour As in 2019 (regie: Paul de Munnik) en een veelbelovende release van het album Polar in Reykjavik valt, zoals voor velen, alles door corona op z’n gat. In de twee jaren die volgen zoekt duizendpoot Helge Slikker: ’Wat gaan we doen? Wat wil ik? Hoe klink ik?’

Helge zocht de leegte, eenzaamheid en stilte op in eigen land, Zwitserland, Duitsland en in zijn geliefde IJsland, om een reis te maken door zijn eigen hart en hoofd. Teruggekomen staat er een uitgekleed mens die anders naar de wereld kijkt én met een grote verzameling eigenzinnige liedjes op zak. Al die liedjes komen samen in Helge’s nieuwe theaterprogramma Still.

Sommige liedjes van Still zullen voor iedereen invoelbaar zijn, mensen samenbrengen en troosten. Andere zullen verontrusten en de verharde wereld laten zien waarin we ons staande proberen te houden.

Binnen de film- en theatermuziek die hij ook componeert vindt hij meerdere aanknopingspunten: een kader waarbinnen je werkt en een regisseur met wie je spart. Maar zélf ben je maar met jezelf. En dat is precies waar Still over gaat. We zijn met z’n allen één groot mensen-collectief, maar zelf ben je ook maar met jezelf.

In 2012 won Helge Slikker een Gouden Kalf voor de muziek van de alom geprezen film Kauwboy. Helge Slikker speelt tijdens Still samen met drummer, producer en filmmaker Dave Menkehorst. Helge werkte eerder samen met oa Paul de Munnik, Stef Bos, Ricky Koole en Bertolf.

Paul de Munnik over Helge:
‘Een van de meest bijzondere en productieve liedjesschrijvers die we in ons land hebben’

OOR over zijn album Polar:
‘Al zijn liedjes zitten vol prachtige nuances en toffe filmische geluiden zoals weelderige strijkersarrangementen en bijna episch blazerswerk. De songs delen een sfeer van verwondering en betovering. Echt een ouderwets, steengoed album dus. Ga er vooral voor zitten.’

Zang, piano en gitaar: Helge Slikker
Drums, toetsen en zang: Dave Menkehorst
Regie: Paul de Munnik
Visuals: Catharina Scholten/Dave Menkehorst
Partner: Matzer Theaterproducties

Voor meer informatie en speeldata, klik hier