Thom Hoffman & Storioni Trio: Beethoven – wie ben je?

Foto: Martijn van Beenen – klik voor een grotere versie

Na de succesvoorstelling Vleugels komen topacteur Thom Hoffman en het vermaarde Storioni Trio met een nieuw vertelconcert, nu over Ludwig van Beethoven. Misschien wel de meest geliefde componist uit de klassieke muziekgeschiedenis.

Net als Clara en Robert Schumann in Vleugels wordt Ludwig van Beethoven in Beethoven – wie ben je? in schitterende muziek- en tekstfragmenten dichterbij gebracht. Wie was Beethoven? Wat vertellen zijn composities over zijn leven?

De voorstelling houdt het midden tussen en concert en een toneelstuk, intens en meeslepend, waarbij het oor wordt gestreeld door het muzikale meesterschap van het Storioni Trio en Hoffmans vertellingen.

De pers over Vleugels:
‘Anderhalf uur prachtmuziek en fascinerende levensverhalen’ (NRC)
‘Heftige liefde, mooie muziek’ (De Volkskrant)
‘Vleugels is een intieme voorstelling waar je warm van wordt en die je in je hart wilt sluiten; ontroerend en poëtisch’ (De Telegraaf)

Thom Hoffman is vooral bekend van succesvolle bioscoopfilms als De Vierde Man, Zoeken naar Eileen, De Avonden en Zwartboek. Hij schitterde in televisieseries als KLEM, Het Wassende Water, De Co-assistent en het onvolprezen Dokter Tinus. Hoffman was tevens te zien in grote musicals als My Fair Lady, Je Anne en Chicago.

Het Storioni Trio bestaat uit pianist Bart van de Roer, violist Wouter Vossen en cellist Marc Vossen. Storioni voert sinds haar oprichting in 1995 werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags. Het trio is nationaal én internationaal zeer vermaard en tourde in de Verenigde Staten, India, Rusland, Zuid-Korea, Taiwan, Japan, het Midden-Oosten en Australië. NRC jubelde: ‘Het Storioni Trio is het vlaggeschip van de Nederlandse cultuur’.

Tekst, spel en regie: Thom Hoffman
Piano: Bart van de Roer
Viool: Wouter Vossen
Cello: Marc Vossen

Speelperiode: het hele seizoen

Kijk voor meer informatie op de website van Thom Hoffman & het Storioni Trio