Luna Zegers: LORCA – Tussen Licht & Duister

Foto: Inge Tuijnman – klik voor een grotere versie

LORCA – Tussen Licht & Duister is de nieuwe theatervoorstelling van flamencozangeres Luna Zegers. Broeierig en intiem, met uiteindelijk altijd een hoopvolle en optimistische ondertoon.

In de voorstelling tonen de Spaanse dichter Federico García Lorca en Luna Zegers hun twee gezichten: uitbundige levensvreugde, zij aan zij met een donkere schaduwkant. Het programma brengt nieuwe muziek én toneel- en liedteksten van Luna, geïnspireerd op en door Lorca’s werk.

Lorca’s levendige beelden vol metaforen inspireerden Luna tot het schrijven van nieuw werk waarin Lorca’s echo’s doorklinken en een dialoog aangaan met Luna’s leven van nu.

Wat verschuilt zich achter de magische verzen van de onstuimige Lorca, die zijn grote verlangen moest verbergen? En welke hartenpijn begeleidt de levendige klanken van Luna’s alegría? Wie ben je, wat mag je voelen, wie mág je zijn? Kun je ontsnappen aan de beproevingen van je lot? Luna Zegers reflecteert op de wereld door de ogen van Lorca om grip te krijgen op wat haar beweegt én tegenhoudt.

Luna wordt begeleid door twee topmusici: Vicente Santiago op flamencogitaar en Javier Infestas op percussie.

‘De vurige Spaanse flamenco-muziek in combinatie met Luna’s overweldigende zang biedt een voorstelling die bijzonder is in zijn soort.’ (Trouw)

Tekst, compositie & zang: Luna Zegers
Flamencogitaar: Vicente Santiago
Percussie: Javier Infestas
Geluidsconcept: Ray Vaessen
Tekstregie: Don Duyns
Regie: Ria Marks