Micheline Van Hautem: Chansons? Toujours!

Foto: Helen Couwenberg – klik voor een grotere versie


Chansons? Toujours!
is het nieuwe chansonprogramma van Micheline Van Hautem. Samen met het trio van pianist Guus Westdorp brengt zij de mooiste Franse chansons uit alle tijden.

Van Georges Brassens, Yves Montand en Edith Piaf, via Serge Gainsbourg en Julien Clerc tot de nieuwste lichting artiesten als Barbara Pravi en Stromae: in Chansons? Toujours! komen ze allemaal voorbij.

Het Franse chanson is weer helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest; de aandacht ervoor lijkt groter dan ooit tevoren. Het TV-programma Chansons! van Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps heeft daar zeer zeker aan bijgedragen.

De Vlaamse Micheline Van Hautem wordt gezien als een van Europa’s beste chansonnières. Dat begon al in 2001 met het succesvolle album Songs of Jacques Brel (meer dan 20.000 verkochte exemplaren). Concerten in Nederland, België, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten volgden snel.

Op het vermaarde Fringe Festival in Edinburgh gooide Micheline tijdens meerdere edities hoge ogen en werd ze bekroond met de prestigieuze Herald Angel Award. Ze is al jaren de lieveling van publiek én pers aldaar:
‘This, in a nutshell, is five-star quality entertainment’ (The Scotsman)
‘Bewitchingly, full-strength Van Hautem’ (The Herald Scotland)
‘Mesmerizing performance’ (Edinburgh Spotlight)
‘Fantastically engaging’ (Broadway Baby)
‘A thoroughly enjoyable show’ (One4Review)

Zang: Micheline Van Hautem
Piano & muzikale leiding: Guus Westdorp
Contrabas: Jan den Boer
Drums/percussie: Rob Sprinkhuizen

Speelperiode: vanaf januari 2024