Quinteto Respiro: Piazzolla meets Beytelmann

Foto: Florence Jamart – klik voor een grotere versie

Quinteto Respiro: Piazzolla meets Beytelmann

Het Franse Quinteto Respiro won vorig jaar de eerste prijs tijdens de Amerikaanse Piazzolla Music Competition (Best Ensemble 2021). Een prijs waarvan de prestige niet kan worden overschat. Nu komen ze voor het eerst naar Nederland met hun nieuwste programma Piazzolla meets Beytelmann.

Quinteto Respiro bestaat uit vijf musici die elkaar leerden kennen op de conservatoria van Lyon, Parijs, Genève en Zürich. Het was dankzij een masterclass van de grote Argentijnse pianist en componist Gustavo Beytelmann dat hun passie voor tango werd geboren. Als resultaat van hun jarenlange samenwerking met Beytelmann brengt Quinteto Respiro programma’s die de tango presenteren als een evolutionaire muziekstijl met respect voor de traditie.

Quinteto Respiro treedt veel op in Frankrijk en Zwitserland, op vele prestigieuze festivals zoals het Menton Music Festival, de Printemps Musical des Alizés (Essaouira), het Young Talents Festival (Parijs) en het Lille Piano Festival. Altijd in voor een uitdaging, maakt Quinteto Respiro ook orkestraties van hun eigen repertoire, resulterend in prachtige projecten met diverse symfonieorkesten. In 2018 werkten ze samen met het Orchestre National de Lille en later dat jaar met het Orchestre National de Lyon. Het leverde sensationele concerten op.

In 2015 verscheen hun eerste album Encuentro met een breed repertoire, van traditionele tango’s en milonga’s tot nieuwe composities van Gustavo Beytelmann, in 2019 gevolgd door Herencia, en in 2021 verscheen hun derde album, Live in Berlin.

Bandoneon: Sébastien Innocenti
Piano: Emilie Aridon Kociolek
Viool: Sabrina Condello
Klarinet: Fabio Lo Curto
Contrabas: Dorian Marcel

Speelperiode: najaar 2022
Voor speeldata, klik hier.
Kijk voor meer informatie op de website van Quinteto Respiro.