LUKIĆ: Naša priča

Foto: Ton Gelsing – klik voor een grotere versie

 

Wie van nostalgische Balkanmuziek houdt, is bij de Bosnische zanger/gitarist Mile Lukić aan het goede adres. “Hij is paprika, hij is peper, hij is bitter, hij is zoet. Waar Lukić ook over zingt, je gelooft hem. En vanwege dat rauwe randje raak je niet uitgeluisterd.” schreef Contrast Magazine. De Gelderlander vatte een en ander samen met: “Wauw!”
In ‘Naša priča’ (Ons verhaal) vervolgt hij zijn weg van pure, boeiende liedjes vol muzikale sferen en kleuren: van Balkanmuziek, via Griekse en Buena Vista-klanken naar gipsy-jazz. Begeleid door drie topmuzikanten en met uit het leven gegrepen, grappige en ontroerende anekdotes maakt hij zijn verhaal tot ons verhaal.

‘Over genieten gesproken: Mile Lukić weet als geen ander Balkan-nostalgie in zang om te zetten. Wauw!’ (De Gelderlander)
‘Opvallend mooi zijn de sevdalinka’s uit Bosnië, gepassioneerde liedjes. Wat voor Spanje de duende is, is in Portugal de saudade. Het muzikale equivalent is de Bosnische sevdah. Deze ziel van de bevolking wordt meer dan voortreffelijk vertolkt door de Bosnische zanger/gitarist Mile Lukić.’ ([Radio 6 World)

Zang & gitaar: Mile Lukić
Viool, piano en ukelele: Aili Deiwiks
Contrabas: Norbert Leurs
Percussie: Henk Wanders

Klik hier voor de speellijst