Esther Groenenberg & band: Uit het Hoofd

Foto: Paul Bink – klik voor een grotere versie

 

Zangeres/liedjesschrijver Esther Groenenberg maakte in het theater furore met A Natural Woman, een ode aan haar grote heldin Carole King, en Back to the Garden, een eerbetoon aan de grote vrouwelijke singer-songwriters uit de jaren zeventig.

In Uit het hoofd staan haar eigen Nederlandstalige popliedjes centraal; ze schreef ze zelf maar ook met Bertolf en Daniël Lohues. Daarnaast viste ze tekstpareltjes uit haar rijk gevulde platenkast: o.a. Paul McCartney, Coldplay, Robert Long en Freddie Mercury.

Esther vertelt over een bergwandeling en neemt je daarbij tegelijk mee op reis in haar hoofd, waar altijd muziek klinkt en waar elke situatie aan een liedje gekoppeld wordt. In Uit het hoofd zoekt ze naar het belang van mooie liedjes en teksten: wat betekent muziek nou eigenlijk voor ons als mensen? Wie zou zij zijn zonder zingen en pianospelen? En wie zouden wij zijn zonder muziek die met ons meereist?

Uit het hoofd is een ontroerend, sprankelend en geestig liedjesprogramma. Gezongen met loepzuivere stem en met zingende topmuzikanten: Milo Groenhuijzen (gitaar), Sebas van Olst (bas) en Dave Menkehorst (drums).

‘Niet zomaar het zoveelste pianomeisje’ – MusicMaker
‘Schilderijtjes in gewone taal. Nergens hoogdravend, wel recht voor z’n raap’ – Trouw

Zang & piano: Esther Groenenberg
Gitaar: Milo Groenenhuijzen
Bas: Sebastiaan van Olst
Drums: Dave Menkehorst

Kijk voor meer informatie en speeldata op de website van Esther Groenenberg