Micheline Van Hautem: Zing, vecht, huil, bid…

Foto: Martijn Buter. Klik voor een grotere versie.

 

Zing, vecht, huil, bid… is het nieuwe programma van de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en topgitarist Erwin van Ligten. Niet toevallig valt dit programma samen met de tiende sterfdag van Nederlands meest kleurrijke chansonnier, Ramses Shaffy.

In Zing, vecht, huil, bid… wordt het repertoire van Ramses Shaffy ontrafeld en in een nieuw, vrouwelijk jasje gestoken. De Shaffy Cantate, De Trein Naar Het Noorden, Het Is Stil In Amsterdam, Sammy, Laat Me – ze komen allemaal voorbij. Ook de boeiende verhalen over Ramses’ roemruchtige leven brengen hem weer helemaal terug naar deze tijd.

Al elf jaar lang vormen Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten een geweldig muzikaal paar. Ze gaan naar de kern van een lied, versmelten en dagen elkaar uit. Ze deden het met Brel, nu doen ze het met Shaffy. Micheline en Erwin reisden het afgelopen decennium de wereld rond en werden buiten Nederland en België met open armen ontvangen op tal van podia in Frankrijk, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Op het vermaarde Fringe Festival in Edinburgh gooide Micheline Van Hautem tijdens meerdere edities hoge ogen en werd ze bekroond met de prestigieuze Herald Angel Award.

‘She is simply fabulous.’ (The London Times)
‘Erwin van Ligten blijkt een enorm virtuoos gitarist. Klasse!’ (De Noordoostpolder)
‘This is, in a nutshell, five-star quality entertainment.’ (The Scotsman)

Zang: Micheline Van Hautem
Gitaar: Erwin van Ligten

Speelperiode: hele seizoen ’19-’20 > zie agenda
Kijk voor meer informatie op de website van Micheline