Luna Zegers: De Cádiz a Cuba, con amor

Foto: Mireia Rodriguez – klik voor een grotere versie

Luna Zegers: De Cádiz a Cuba, con amor

De Cádiz a Cuba, con amor is het nieuwe programma van zangeres en componiste Luna Zegers, een bruisende muziekvoorstelling die het publiek meeneemt langs Spaanse en Cubaanse muziek van 1900 tot in de 21e eeuw. Een prachtige mix van vele soorten en stijlen: van vurige flamenco naar punto cubano, via rumba naar swingende salsa.

De 19e eeuw loopt op haar einde. Lucía, een jonge Spaanse vrouw afkomstig uit de gegoede Andalusische burgerij, scheept zich in het geheim in op de boot die haar van Cádiz naar Cuba zal brengen. Een laatste blik op de haven met de cafés en de zeelieden; de reis is begonnen. Cuba zal binnenkort voor 20 miljoen dollar overgaan van Spaanse in Amerikaanse handen. Met enkel de kleding aan haar lijf, haar dagboek en een stukgelezen brief gaat Lucía in Havana aan land. Terwijl de Cubaanse onafhankelijkheidsstrijd om haar heen woedt, gaat ze op zoek naar de man die haar hart heeft gebroken.

Luna Zegers brengt dit, met gepassioneerde muziek doorspekte, verhaal met veel liefde en grote muzikale kundigheid, mede door haar indrukwekkende kennis van de Spaanse en Cubaanse muziek. Luna’s begeleidende musici komen uit Spanje en Latijns-Amerika.

De Cádiz a Cuba, con amor is afwisselend uitbundig en ingetogen. Er vloeien tranen, maar er wordt zeker ook gedanst door de krachtige hoofdpersoon die langzaam haar weg in het leven vindt. Thema’s als identiteit, cultuur en migratie spelen als vanzelfsprekend een rol in deze boeiende muzikale vertelling.

De pers over Entre Dos Mundos, Luna’s vorige programma:
‘De vurige Spaanse flamenco-muziek in combinatie met Luna’s overweldigende zang biedt een voorstelling die bijzonder is in zijn soort.’ (Trouw)
‘Op Luna’s album gutst de passie naar buiten. Ze beheerst werkelijk alle facetten van de flamencozang.’ (Jazzism *****)
‘In haar composities en uitvoering is Luna Zegers zeer overtuigend. Prachtige muziek en een aangrijpend levensverhaal.’ (Ugenda Magazine)

Zang: Luna Zegers
Gitaar: Vicente Santiago
ntb: piano
ntb: percussie

Speelperiode: november/december 2021 en vanaf de tweede helft van maart 2022