Her Majesty: Are You Ready for the Country?

Foto: Dirk Schreuders – klik voor een grotere versie

 

Na meer dan 200 uitverkochte voorstellingen van Déjà Vu en Marrakesh Express, waarin de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young centraal stond, duiken de mannen van Her Majesty dit seizoen in de geschiedenis van de country rock met hun nieuwe voorstelling Are You Ready For The Country?

Eind jaren ’60/begin jaren ’70 begonnen rockmuzikanten country-elementen toe te voegen aan hun muziek, zoals bijvoorbeeld de banjo en de pedal steel. Met name in de Californische muziekscene was country rock destijds een zeer populaire stijl. Tot de pioniers van het genre rekenen we: Gram Parsons, The Flying Burrito Brothers, Bob Dylan, The Byrds, Gene Clark en ook Neil Young.

Waar deze muzikanten nog een hang hadden naar de traditionele country, gingen steeds meer artiesten in andere genres ook met country-elementen spelen: The Band, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival en zelfs The Beatles en The Rolling Stones. Om er maar een paar te noemen…

Met Are You Ready For The Country? neemt Her Majesty het publiek mee in de zoektocht naar de oorsprong en ontwikkeling van de country rock. Veel van de bovengenoemde artiesten komen in de show voorbij, maar er is ook plek voor meer eigentijdse artiesten als Wilco en The Jayhawks.

Zoals inmiddels bekend, staan de mannen van Her Majesty garant voor een avond fantastische muziek met loepzuivere meerstemmigheid, boeiende verhalen en heel veel zichtbaar speelplezier. Daarom de vraag: Are you ready for Are You Ready For The Country?

De Nederlandse pers over Her Majesty:
‘CSNY-samenzang van een bijna angstaanjagende perfectie. De grote kracht van Her Majesty is dat ze tekeergaan als een echt bandje.’ – de Volkskrant
‘Sensationeel goed gedaan!’ – Menno Pot | oa. de Volkskrant
‘Sublieme ode aan Crosby, Stills, Nash & Young’ – Dagblad van het Noorden
‘Als muzikaal eerbetoon nauwelijks te overtreffen’ – Heaven Magazine
‘Het resultaat: een prachtavond!’ – Dagblad van het Noorden
‘Liefdevolle uitvoeringen.’ – NRC Handelsblad

Gitaar en zang: Bertolf Lentink en Jelle Paulusma
Gitaar, toetsen en zang: Diederik Nomden
Bas: Dirk Schreuders
Drums en zang: Bauke Bakker

Speelperiode: januari t/m juli 2020, zie agenda
Kijk voor meer informatie op de website van Her Majesty