Helge: Standstill

Foto: Dave Menkehorst – klik voor een grotere versie

Helge: Standstill

Zijn vorige tour, As, was een meeslepend muzikaal avontuur, waarbij de magie van IJsland de motor van de liedjes was. Met zijn nieuwe tour Standstill gaat Helge op zoek naar dat waar hij al lange tijd naar verlangt: stilstand.

In een wereld die altijd vooruit gaat is er nauwelijks tijd om te genieten van dat wat je hebt, of tijd voor reflectie. Heb je net het nieuwste model telefoon, dan is -ie de volgende dag al weer oud. En zo gaat het met alles. Wij, onze families, relaties, vrienden – we worden gestuurd door social media en de vercommercialisering. Omdat we iets denken te missen, is het gras ergens anders altijd groener en staan we dus altijd ‘aan’.

Voor Standstill heeft Helge zichzelf ‘uitgezet’. In afzondering en op afgelegen plekken in Europa heeft hij een verzameling krachtige en actuele liedjes geschreven. Vanuit stilstand, over stilstand en over de tijd waar we ons in begeven. Samen met producer Dave Menkehorst heeft hij de muziek uitgewerkt tot gelaagde, dromerige en pakkende songs. Helge’s achtergrond als filmcomponist voegt daarnaast een extra spanning toe aan de muziek, net zoals de associatieve en fascinerende visuals.

Standstill is een concert voor iedereen die even uit wil klokken, voor iedereen die van sterke eigenzinnige popliedjes houdt, voor iedereen die terugverlangt naar een onbevangen waarneming en voor iedereen die muzikaal en zintuiglijk verrast wil worden.

OOR over zijn vorige album Polar: ‘Al Helge’s liedjes zitten vol prachtige nuances en toffe filmische geluiden zoals weelderige strijkersarrangementen en bijna episch blazerswerk. De songs delen een sfeer van verwondering en betovering. Polar heeft een duidelijk begin, midden en eind. Een echt ouderwets album dus. Steengoed; ga er vooral voor zitten.’

Zang, piano en gitaar: Helge Slikker
Drums, toetsen en zang: Dave Menkehorst
Regie: Paul de Munnik
Visuals: Catharina Scholten/Dave Menkehorst
Partners: V2 Records Benelux & Matzer Theaterproducties

Speelperiode: januari t/m mei 2022