Erwin van Ligten Band: The Jimi Hendrix Re-Experience – 50th Anniversary Tour

Beeld: Zoubida Tulkens – klik voor een grotere versie

 

Erwin van Ligten & Band brengt met The Jimi Hendrix Re-Experience een muzikaal eerbetoon aan een van de meest invloedrijke artiesten van de twintigste eeuw: Jimi Hendrix.

Op 18 september 2020 is het precies 50 jaar geleden dat Jimi Hendrix zijn laatste adem uitblies. Tijd om hem en zijn weergaloze muziek te eren met een waardige hommage. Dat gebeurt door Erwin van Ligten & Band met een topbezetting: de crème de la crème van de Nederlandse muziekwereld.

De band staat onder leiding van meestergitarist Erwin van Ligten, één van Nederlands’ beste gitaristen. Erwin werkte bijvoorbeeld met The Alessi Brothers, Barry Hay, Frédérique Spigt, Jan Akkerman, Herman Brood, Mathilde Santing, Brigitte Kaandorp en vele anderen. De Volkskrant schreef: ‘Van Ligten kan zich meten met gitaristen als Ry Cooder en Jeff Beck’.
Elk optreden van The Jimi Hendrix Re-Experience zal verrijkt worden door gastoptredens van grote namen uit de Nederlandse muziekwereld. De volgende artiesten maken hun opwachting: bassist Rinus Gerritsen (Golden Earring), gitarist Eric Vaarzon Morel, trompettist Eric Vloeimans, zanger/gitarist Pablo van de Poel (DeWolff), saxofonist Hans Dulfer, gitarist David Hollestelle (The Wild Romance/Herman Brood) en zanger/gitarist Jan van der Meij (The Analogues, Powerplay, Vitesse).

The Jimi Hendrix Re-Experience is geen tribute act of imitatie. Erwin van Ligten vertolkt de nummers van Hendrix zoals alleen hij dat kan; met zijn eigen sound en toch onmiskenbaar Hendrix. De show zit boordevol tijdloze klassiekers: Purple Haze, Hey Joe, Little Wing, All Along The Watchtower – ze komen allemaal voorbij. De muziek wordt aangevuld met fraaie achtergrondverhalen.

Gitarist en singer-songwriter Jimi Hendrix wordt algemeen gezien als één van de meest invloedrijke gitaristen en performers van de twintigste eeuw. The Jimi Hendrix Re-Experience is een directe verwijzing naar de naam van de band waarmee Hendrix optrad: The Jimi Hendrix Experience.

The Jimi Hendrix Re-Experience: sluit je ogen en ervaar de legende opnieuw!

“[Erwin] heeft zich ontwikkeld tot een van de beste Nederlandse gitaristen, die zelfs niet of nauwelijks onderdoet voor zijn grote helden Jeff Beck en Ry Cooder.” (De Volkskrant)

Gitaar en zang: Erwin van Ligten
Hammond en zang: Willem Swikker
Bas en zang: Lené te Voortwis
Drums en zang: Mats Voshol
Techniek: Huib Elenbaas

Speelperiode: najaar 2021, zie agenda