Binelli-Ferman & Villena-Condello: Tango x4

Foto: IKK – klik voor een grotere versie

Binelli-Ferman & Villena-Condello: Tango x4

Tango x4 is het bijzondere project van vier wereldberoemde tangomusici. Het concert is uniek van opzet: vóór de pauze reageren bandoneonist Daniel Binelli en pianiste Polly Ferman muzikaal op het andere duo: bandoneonist Victor Villena en violiste Sabrina Condello. Na de pauze spelen de vier musici samen werken van Astor Piazzolla in kwartetopstelling.

Daniel Binelli maakte prominent deel uit van het befaamde sextet van Astor Piazzolla. Samen met Polly Ferman brengen zij hun talenten samen in de bijzondere combinatie van bandoneon en piano. Binelli & Ferman spelen met name muziek van Binneli en Piazzolla. Het duo treedt wereldwijd op in samenwerking met grote klassieke orkesten in onder meer de Verenigde Staten, Hong Kong, Turkije, Argentinië, Mexico, Brazilië, Chili en Uruguay.

De Italiaanse violiste Sabrina Condello en de Argentijnse bandoneonist Victor Villena ontmoetten elkaar in Frankijk in 2018. Villena wordt wereldwijd gezien als de beste bandoneonist van zijn generatie en was al vaak in Nederland te bewonderen. Het geluid van de bandoneon, van symfonisch tot heel intiem, ontmoet het magische geluid van de viool, een instrument met een enorme geschiedenis en zeggingskracht. Het duo legt zich in dit programma toe op de traditionele tango met uitstapjes naar Bach en meer modernere componisten. Tango x4 is een tijdloos tangoprogramma dat je niet wil missen!

Bandoneon: Daniel Binelli
Piano: Polly Ferman
Bandoneon: Victor Villena
Viool: Sabrina Condello

Speelperiode: november 2021 en januari 2022