Zangeres Esther Groenenberg is sinds jaar en dag gefascineerd door de muziek en het leven van Carole King. Die fascinatie heeft nu geleid tot een prachtig muzikaal eerbetoon: Carole King – A Natural Woman.


De muziekwereld in de jaren zestig werd achter de schermen gedomineerd door mannen. Toch waren er wel degelijk vrouwen die hun mannetje stonden en daar is Carole King er absoluut één van. Gedurende de jaren zestig schreef zij talloze hits voor andere artiesten waaronder A Natural Woman, You’ve got a friend en The Loco-motion. Begin jaren zeventig brak ze ook door als solo-artiest met haar album Tapestry.


De muziek van Tapestry staat centraal in Carole King – A Natural Woman, met daar doorheen verweven de hits die ze schreef voor andere artiesten. Ook muziek van haar muzikale soulmate James Taylor ontbreekt niet.


Esther Groenenberg staat, als altijd, op het podium met louter topmuzikanten: bassist Dirk Schreuders (Her Majesty, Bertolf, Erwin Nyhoff), drummer/zanger Bauke Bakker (Her Majesty, Bertolf) en gitarist Bas Schouten (The Handsome Poets, Lisa Lois). Samen creëren ze de sfeer van The Troubadour, de nachtclub die zo’n grote rol speelde in de carrière van Carole King.


Esther Groenenberg bracht drie albums uit en tourde met haar eigen liedjes langs de Nederlandse theaters. Ze scoorde ze een grote YouTube-hit met haar liedje Oh meisje en maakt deel uit van de succesvolle meidenband The Bluebettes (a tribute to the Sixties). Esther begeleidt zichzelf op de piano, waarbij Carole King als haar grote voorbeeld geldt.


De fascinatie van Esther Groenenberg voor Carole King neigde naar een obsessie: ze studeerde de laatste jaren verwoed alle liedjes van Tapestry in. De biografie van Carole King naast haar bed; Tapestry op de draaitafel.  Dit eerbetoon is dan ook niet minder dan een logische stap in haar carrière.www.esthergroenenberg.nl


Uitvoerenden: Esther Groenenberg, zang & toetsen • Bas Schouten, gitaar & zang • Dirk Schreuders, gitaar & contrabas • Bauke Bakker, zang & drums.

Titel programma: Carole King – A Natural Woman

Genre: Carole King

Speelperiode: hele seizoen

Esther Groenenberg

artiestenImpresariaat_Koperen_Kees_-_artiesten.html
contactImpresariaat_Koperen_Kees_-_Contact.html
agendaImpresariaat_Koperen_Kees_-_agenda.html
pers & techniekImpresariaat_Koperen_Kees_-_Publiciteit.html

IKK - info@koperen-kees.com

t 0031 (0) 487 507399  

m 0031 (0) 6 53 72 11 70

homeImpresariaat_Koperen_Kees_-_index.html